Cos0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.

Deseuri biodegradabile

Deseurile biodegradabile sunt deseurile organice pe care le generam zilnic si care pot fi transformate prin descompunere, in ingrasamant natural (compost). In acesta categorie intra, pe langa deseurile vegetale provenite din gradini si parcuri, si deseurile organice menajere ca: resturi de mancare, coji de paine uscata, coji si resturi de fructe si legume, coji de oua, pliculete de ceai, zat de cafea, lavete si servetele folosite, care nu pot fi reciclate,  dar si alte deșeuri organice în cantitati mici, precum: rumegus de lemn, cenusa de lemn, etc.

Avand in vederea ca deseurile biodegradabile reprezinta cea mai mare parte din gunoiul menajer pe care il aruncam zilnic, este important sa le putem colecta separat, in scopul reducerii cantitatii de deseu depozitate la groapa dar si a folosirii ca resursa pentru obtinerea compostului.

Ce deseuri organice nu se pot composta ? Carne sau resturi alimentare din carne, oase, peste, produse lactate, grasimi si uleiuri de orice fel. Aceste tipuri de deseuri ingreuneaza foarte mult procesul de descompunere a deseurilor compostabile, genereaza miros si pot atrage aparitia rozatoarelor si a altor daunatori, in timpul depozitarii. De asemenea, separati deseurile organice, inainte de depozitare, de ambalajele acestora!

Este incurajata compostarea deseurilor biodegradabile in mod predominant in zonele rurale in care populatia locuieste in gospodarii cu gradini si care poate reutiliza materiile biodegradabile in propriile gospodării.

Totodata, deseurile biodegradabile se pot colecta separat in vederea depozitarii in containerele puse la dispozitie de catre Primaria de care apartineti, in scopul transferului catre statii de compostare unde acestea sunt tratate. Va puteti informa din pagina on-line sau intreba telefonic la Primaria dumneavoastra, care sunt conditiile de colectare selectiva a deseurilor biodegradabile!