Cos0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.

Termeni si Conditii

1.        CONDITII DE UTILIZARE

1.1 Utilizarea acestui site, logarea si accesul la produsele oferite, reprezinta  acordul dumneavoastra cu privire la termenii si conditiile de utilizare ale acestui site.

1.2 Accesul si utilizarea acestui site sunt supuse urmatoarelor conditii de utilizare si tuturor legilor si regulamentelor aplicabile.

1.3 Accesand si utilizand site-ul, acceptati, fara limitari sau calificari, aceste conditii si luati la cunostinta ca orice alte acorduri intre dumneavoastra si DEXROM GROUP S.R.L. sunt inlocuite prin prevederile prezentelor Conditii de Utilizare. Daca nu sunteti de acord sau nu acceptati, fara limitari sau calificari, aceste Conditii de Utilizare, va solicitam sa nu accesati/utilizati acest site.

 

2.        DEFINITII SI TERMENI

Site-ul www.dexrom.ro, este deținut și administrat de S.C. DEXROM GROUP S.R.L., denumit în continuare ”DEXROM”, având următoarele date de identificare: cod fiscal RO7744709, inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti sub nr. J40/7172/1995, cu sediul in Bucuresti, Bd.  Theodor Pallady, nr. 7-11, bl. R5, sc. D, ap. 123, Sectorul 3, adresa de e-mail: contact@dexrom.ro;.

Vanzator – S.C. DEXROM GROUP S.R.L.

Cumparator – poate fi orice persoana care isi face un cont in site si efectueaza o comanda.

Cont – sectiunea din site care permite cumparatorului transmiterea comenzii si urmarirea stadiului in care se afla aceasta si care contine informatii despre cumparator si istoricul tranzactiilor realizate de catre acesta in cadrul site-ului. Utilizatorul este responsabil de corectitudinea si actualizarea datelor si informatiilor furnizate in momentul crearii contului.

Utilizator – orice persoana inregistrata pe acest site, care prin crearea contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specificate in sectiunea Termeni si Conditii Generale din cadrul site-ului.

Site – domeniul www.dexrom.ro si subdomeniile acestuia, impreuna cu continutul lor.

Comanda – documentul electronic folosit ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului, intentia sa de a achizitiona produse de pe site.

Produs– orice bun sau serviciu listat pe site, inclusiv bunurile si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului ca urmare a contractului incheiat.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si a cumparatorului.

Continut – reprezinta:

-         informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate;

-         continutul oricarui e-mail trimis cumparatorilor de catre vanzator;

-         orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului, cumparatorului;

-         informatii legate de produsele si tarifele practicate de vanzator intr-o anumita perioada;

-         date referitoare la vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

 

Document – Termenii și Condițiile prezente.

Specificatii – specificatiile produselor prezentate in descrierea acestora.

 

3.        MODUL DE UTILIZARE A SITE-ULUI

Utilizatorul se obliga sa acceseze si sa utilizeze acest site numai in scopul si prin mijloacele care sa nu reprezinte o utilizare abuziva. Este interzisa folosirea site-ul pentru a afisa sau transmite orice fel de material ce are caracter amenintator, fals, inselator, abuziv, de hartuire, licentios, calomniator, vulgar, obscen, scandalos, instigator, pornografic sau profanator, sau orice alt fel de material care poate constitui sau incuraja un comportament ce ar putea da nastere unei infractiuni sau ar incalca in alt mod legea.

 

4.        LIMITAREA RĂSPUNDERII DEXROM

DEXROM nu este si nu poate fi facut raspunzator pentru eventualele prejudicii cauzate de modificarea continutului, neacuratetea sau neactualizarea datelor cuprinse in site si care nu sunt cauzate din vina sa. Intreg continutul acestui site poate fi modificat si va este oferit "ca atare" fara a se oferi nicio garantie de nici un fel, fie aceasta expresa sau implicita.

 

5.        DOCUMENTE CONTRACTUALE

5.1 Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu modul de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi efectueaza operatiunile comerciale.

5.2 Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii, are doar rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se poate face electronic (e-mail) sau telefonic.

5.3 Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator, prin e-mail sau SMS a notificarii de expediere a comenzii.    

5.4 Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre vanzator pe site vor sta la baza contractului, in completarea acestuia putand fi si alte documente de conformitate pentru produsele achizitionate.

 

6.        POLITICA DE VANZARE ONLINE

6.1 Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui utilizator/cumparator.

6.2 Pentru motive justificate DEXROM isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorului/cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii utilizatorului/cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel DEXROM.

In oricare dintre aceste cazuri, utilizatorul/cumparatorul se poate adresa prin formularul din sectiunea Contact, pentru a fi informat cu privire la motivele care au stat la baza deciziei respective.

6.3 Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin adresele mentionate la sectiunea Contact din cadrul site-ului. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

6.4 Toate tarifele aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

6.5 Vanzatorul nu este responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, cum ar fi, de exemplu, comisioanele de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de Leu (RON). Cumparatorul va fi in exclusivitate responsabil pentru suportarea costurilor unor asemenea operatiuni.

6.6 Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site (text, continut multimedia, etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea DEXROM, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

7.        DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

7.1 Site-ul si tot ceea ce cuprinde acesta, incluzind dar fara limitare toate textele si imaginile ("Continut") sunt in proprietatea si sub dreptul de autor (copyright) al DEXROM cu exceptia cazului in care nu este altfel specificat. Orice Continut care consta intr-o marca, logo, sau marca de serviciu reprezinta marca inregistrata si neinregistrata a DEXROM GROUP S.R.L. sau a altora. Este strict interzisa utilizarea oricarui Continut, cu exceptia celor prevazute in Conditiile de Utilizare, fara permisiunea in scris a proprietarului "Continutului".

7.2 Cumparatorului sau utilizatorului ii sunt interzise distribuirea, modificarea, copierea, transmiterea, expunerea, refolosirea, reproducerea, republicarea, crearea de lucrari derivate din, transferarea, vinderea sau folosirea Continutului in alt mod, cu exceptia situatiilor in care exista acordul expres in scris al DEXROM.

7.3 De asemenea, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al DEXROM asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, sunt permise doar cu acordul scris expres al DEXROM.

7.4 Orice Continut la care cumparatorul/utilizatorul are sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta acestui document, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre DEXROM si acesta, si fara nicio garantie implicita sau expres formulata din partea DEXROM cu referire la acel continut.

7.5 Cumparatorul/utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale si numai in  conditiile prevazute de acest document.

7.6 In cazul in care exista un acord distinct de utilizare, prin care DEXROM confera dreptul de utilizare pentru un anumit Continut, la care cumparatorul/ utilizatorul are sau obtine acces, dreptul prevazut se extinde numai asupra acelui sau al acelor continuturi definite in mod clar si fara echivoc in acord si numai pe perioada definita in acord sau a existentei acelor continuturi pe site.

7.7 Niciun Continut transmis catre utilizator sau cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea DEXROM fata de respectivul Continut.

7.8 Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 

8.        COMANDA

8.1 Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda prin efectuarea platii cu ajutorul uneia dintre modalitatile indicate in formular. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care acesta se afla disponibil in stoc. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea  comenzii respective si implicit nici rezervarea automata a produsului.

8.2 Toate produsele sunt noi si livrate in ambalajul original al producatorului.

8.3 Valoarea totala a transportului va fi afisata in cosul de cumparaturi inainte de plasarea comenzii.

8.4 Efectuarea unei comenzi echivaleaza cu acceptarea termenilor si conditiilor din acest Document. Termenii si conditiile pot suferi modificari si este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati periodic continutul acestor termeni si conditii inainte de a plasa o comanda.

8.5 Prin finalizarea comenzii cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si actualizate la data plasarii comenzii.

8.6 Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de catre vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

8.7 Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

-         neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;

-         invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de catre DEXROM, in cazul platii online;

-         datele furnizate de catre cumparator pe site sunt incomplete si/sau incorecte.

8.8 Clientul are posibilitatea sa solicite anularea unei comenzi finalizate, prin utilizarea formularului disponibil in sectiunea Contact din cadrul site-ului.

 

9.        MODALITATE DE PLATA

9.1 Preturile produselor afisate in cadrul site-ului www.dexrom.ro includ T.V.A., conform legislatiei in vigoare.

9.2 Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite catre cumparator o factura pentru produsele livrate, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii, in conformitate cu legislatia in vigoare.

9.3 Vanzatorul va transmite cumparatorului factura aferenta comenzii ce contine produsele vandute de DEXROM, precum şi pentru orice alte plati aferente comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in contul cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de catre cumparator in contul sau.

9.4 Factura se va emite pe baza datelor furnizate de catre client in cadrul contului si a plasarii comenzii. DEXROM nu isi asuma responsabilitatea pentru furnizarea de unor date incorecte, incomplete si/sau nereale.

9.5 Prin aceasta modalitate de comunicare cumparatorul, accesand contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de catre DEXROM, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

9.6 Prin trimiterea comenzii, cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre DEXROM in contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in contul sau.

9.7 Daca un produs care a fost comandat de catre cumparator nu poate fi livrat de catre DEXROM, acest fapt va fi adus la cunostinta acestuia. In situatia in care cumparatorul a achitat produsul respectiv, DEXROM va returna in contul acestuia contravaloarea produsului, in termen de maximum 7 (sapte) zile. Termenul se calculeaza fie de la data cand DEXROM a luat la cunostinta despre imposibilitatea de livrare, fie de la data cand cumparator si-a exprimat in mod expres si neechivoc dorinta de anulare a comenzii ca urmare a intervenirii acestei situatii.

9.8 Pentru motive de securitate a tranzactiilor, se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

 

10.     LIVRAREA

10.1 Cumparatorul are dreptul sa nu accepte bunurile livrate in cazul in care acesta constata neconformitati legate de specificatiile tehnice.

10.2 Cumparatorul va intra in proprietatea bunurilor dupa semnarea documentului de transport si efectuarea platii (daca aceasta nu a fost in prealabil efectuata) catre curier.

10.3 In situatia in care contractul nu poate fi onorat din cauza faptului ca produsul a devenit indisponibil intre momentul plasarii comenzii de catre cumparator si procesarea acesteia de catre DEXROM, se va informa cu promptitudine cumparatorul despre aceasta situatie. DEXROM va putea livra un produs similar, avand acelasi pret si/sau caracteristici tehnice, cu acordul prealabil si expres al cumparatorului.

 

11.     POLITICA DE RETURNARE

11.1 Cumparatorul are dreptul conform legii, sa se retraga din contract, respectiv sa returneze produsul, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare.

Intrucat acest drept este prevazut de legislatie numai pentru persoanele fizice, dreptul de retragere nu va fi valabil si in cazul in care documentele insotitoare ale comenzii au fost emise pe numele unei persoane juridice.

11.2 In cazul in care cumparatorul decide sa se retraga din contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste la adresa dexrom.ro/retur.

11.3 Se recomanda ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

11.4 In cazul in care cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv.

11.5 In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii vanzatorului de catre cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract, in contul indicat de catre cumparator.

11.6 Vanzatorul are dreptul sa amane rambursarea sumei pana la data primirii produselor vandute sau pana la primirea de la client a unei dovezi conform careia acestea au fost expediate.

11.7 In cazul in care cumparatorul solicita  inlocuirea produsului, acesta se livreaza dupa primirea si verificarea celui returnat intr-un termen de maxim 14 zile de la solicitare.  Nu se accepta pentru inlocuire produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, zgarieturi, urme de folosire excesiva, etc.

 

12.     PRODUSE  PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

-         produse care prezinta modificari fizice, lovituri, zgarieturi, urme de folosire excesiva, etc (nesemnalate ca si defecte in primele 48 de ore de la receptionarea produsului);

-         contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către vanzator;

-         furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de cumparator sau personalizate în mod clar;

-         furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

-         furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.

 

13.     GARANTII

13.1 Toate produsele comercializate de catre DEXROM, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de catre fiecare producator in parte.

13.2 Garantia este de doua tipuri:

a. obligatia legala a vanzatorului (garantie legala de conformitate).

si/sau

b. orice angajament asumat de vanzator sau producator (garantie comerciala) fata de consumator, fara solicitarea unor costuri suplimentare, de restituire a pretului platit de consumator, de reparare sau de inlocuire a produsului cumparat, daca acesta nu corespunde conditiilor enuntate in declaratiile referitoare la garantie sau in publicitatea aferenta. Termenul de garantie legala de conformitate este de 2 ani si se calculeaza de la data livrarii produsului, conform Legii 449/2003. Exceptie fac doar produsele a caror durata medie de utilizare este mai mica decat atat. In acest caz, garantia de conformitate va fi redusa la acest termen.

 

14.     PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Va rugam sa parcurgeti Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, pe care o puteti gasi accesând acest link.

 

15.     FOLOSIREA COOKIE-URILOR

Va rugam sa parcurgeti Politica de Cookies, pe care o puteti gasi accesând acest link.

 

16.     FORTA MAJORA

16.1 Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

16.2 Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

17.     LINK-URI PE SITE-URILE UNEI TERTE PARTI

Site-ul poate contine link-uri catre alte site-uri aflate in proprietatea sau operate de alte parti decat DEXROM.

Astfel de link-uri va sunt furnizate pentru a le folosi numai daca veti dori aceasta. DEXROM nu controleaza si nu este raspunzatoare pentru continutul si conditiile de confidentialitate sau securitate si de functionalitatea acestor site-uri. Fara a se limita la cele mai sus mentionate, DEXROM isi declina in mod special orice raspundere daca aceste site-uri:

-         Incalca drepturile de proprietate intelectuala ale unei terte parti;

-         Sunt inexacte, incomplete sau contin informatii inselatoare;

-         Nu au caracter comercial sau nu raspund indeplinirii unui anumit scop;

-         Nu ofera o securitate adecvata;

-         Contin virusi sau alte elemente cu caracter distructiv sau;

-         Sunt licentioase sau calomnioase;

-         De asemenea, DEXROM nu autorizeaza continutul sau orice alte produse si servicii prevazute pe astfel de site-uri. Daca intrati printr-un link pe astfel de site-uri sau pe acest site, va asumati personal riscul, fara a exista in acest sens permisiunea DEXROM.

 

18.     LEGISLATIE APLICABILA SI JURISDICTIE

Aceste Conditii de Utilizare si utilizarea acestui site sunt guvernate de legile din Romania. Instantele competente din Romania vor avea jurisdictie exclusiva asupra oricaror si tuturor disputelor ce vor aparea din sau se vor referi la sau vor fi in legatura cu prevederile Conditiilor de Utilizare si/sau Continutul site-ului sau in cazul disputelor in care aceste Conditii de Utilizare si/sau acest site vor fi considerate fapte relevante pentru astfel de dispute.