Cos0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.

De ce trebuie sa colectam separat plasticul?

Cea mai mare pondere in deseurile de plastic pe care le generam, o au ambalajele. Sticlele de suc, apa, bauturi alcoolice, sticlele si cutiile de lapte din plastic pe care le strangem dupa consum, sunt deseuri care pot fi reciclate si care pot contribui la economia de resurse naturale si la reducerea poluarii!

Plasticul ajuns in natura se degradeaza in circa 500 de ani, ajunge sa polueze marile si oceanele, ucigand vietuitoarele marine si pasarile.

Colectarea separata a plasticului ajuta la protejarea mediului si a sanatatii noastre, la reducerea cantitatii de deseuri depozitate in gropile de gunoi.

Ce se intampla cu deseurile de plastic dupa colectare?

Deseurile ajung la fabricile de reciclare, unde se transforma in materie prima pentru fabricarea altor ambalaje sau a altor produse.

Ce deseuri de plastic se pot recicla?

Recipiente din plastic de apa, bauturi racoritoare, bere, ulei.


Recipiente produse chimice (sampoane, detergenti lichizi, clor, solutii de curatat etc.), lazi de bauturi, butoaie, recipiente de lapte din plastic, capace de sticle din plastic, cutii alimentare din plastic

Pungi de plastic necontaminate de resturi menajere, saci, ambalaje din plastic tip folie, ambalaje termoizolante.

Tacamuri, farfurii si pahare de unica folosinta, cutii de margarina, paie din plastic, sticle de sirop si ketchup, diverse ambalaje alimentare, ghivece din plastic, cani din plastic, recipiente pentru cuptorul cu microunde

Caserole de peste, carne, carcase CD-uri sau cutii iaurt

Ce deseuri de plastic nu se pot recicla?

Recipientele cu reziduuri de ulei, grasimi, resturi alimentare. Pentru a le putea recicla, se vor clati in prealabil, preferabil cu apa calda.

Nu se pot recicla ambalajele de uleiuri minerale de motor, transmisie, ungere, recipientele care au continut substante toxice, biologice, alte substante periculoase
Nu se pot recicla cutiile de vopsea pe baza de ulei, ci doar cele pe baza de apa, curatate in prealabil.

Recipiente compuse din materiale mixte care nu se pot separa (exemplu: caserola de plastic cu folie de aluminiu, in cazul in care nu se poate indeparta, blistere de la medicamente compuse din plastic si folie aluminiu)

Golesc si clatesc continutul! Separ alte materiale decat plasticul! Presez!

Inainte de a fi depuse in sacul galben de colectare:

Deseurile reciclabile de plastic trebuie golite si clatite, pentru eliminarea resturilor.

Este indicat ca recipientele PET, cutiile din plastic, sa fie presate in prealabil, pentru reducerea volumului. Dupa presarea PET-ului se va inchide etans capacul, in vederea pastrarii volumului redus.



Deseurile reciclabile de plastic trebuie sa fie separate de alte materiale in adaos (ex. hartie, metal), inainte fi depuse in sacul galben.

Daca nu sunt sigur cu privire la compozitia materialului ambalajului de plastic, caut unul dintre simbolurile urmatoare inscriptionat pe acesta. Daca apare oricare dintre simbolurile de mai jos, sunt materiale reciclabile si pot fi depuse aici!